Chtěla bych poděkovat

všem maminkám a babičkám, že jste si udělaly čas a přišly na Všechnohrátky, že jste podpořily svoje děti, zapojily se do her, tanečků a staly se samy na chvíli dětmi.

MŠ Úpice, 15.06.2017

Výroba zvířátek z "kouzelné" hmoty

Děkujeme mamince Amálky, p. Anetě Říhové za přípravu nelepivé samotvrdnoucí hmoty, ze které si děti vykrojily zvířátka a po ztvrdnutí obarvily. Děkujeme i za zapůjčení vykrajovátek.

MŠ Úpice, 31.05.2017

Červen ve Hvězdičkách

7.6. - divadelní pohádka v MŠ (Odolov)

8.6. - SPORTOVNÍ ŠIPKOVANÁ - odpolední akce s rodiči. Podrobné informace včas v MŠ na nástěnce.

13.6. - nám děti z lánské ZŠ přijdou zahrát pohádku

15.6. - tradiční setkání s úpickými kynology a jejich pejsky na cvičišti u hvězdárny, cena 10,-

15.6. - VŠECHNOHRÁTKY s maminkami ( tatínky) - odpolední akce od 15 hod. v tělocvičně MŠ

22.6. - akce ZUŠ: " Hurá prázdniny", cena 50,-kč. Jelikož jsme se nezúčastnili vystoupení Sulihary v divadle, budu vybírat pouze 30,-kč.

- budeme si užívat sluníčka, chodit na delší procházky, v plánu máme ještě dvě návštěvy zvířátek, budeme zkoumat, objevovat, radovat se...

MŠ Úpice, 30.05.2017

Květen ve Hvězdičkách

10.5. - proběhne zápis do MŠ v budově Jaromír

19.5. - výlet do Rtyně k paní Středové za zvířátky. Příchod do MŠ do 7,45hodin, pak bude hned svačina. Děti již nepřevlékejte. S sebou batůžek s pitíčkem, kousek ovoce, kapesníčky a pláštěnku dle počasí. Vybíráme 20,-kč.

23.5. - úpičtí loutkáři nám zahrají v loutkovém divadle pohádku, zdarma

24.5. - pohádka v MŠ : "Květinářka Květuška", vybíráme 40,-kč

25.5. - vystoupení Sulihary v  Divadle A. Jiráska, vybíráme 20,-kč

- v první polovině května se budeme věnovat kytičkám a svátku maminek, ve druhé pak zvířátkům, hlavně domácím a hospodářským

MŠ Úpice, 28.04.2017

Duben ve hvězdičkách

3.4. - vynášení smrtky

20.4. - focení dětí

26.4. - "Čarodějnický den " v MŠ: dopoledne plné zábavy a odpoledne průběžně od 12,30 - 16,00h. plnění čarodějnických úkolů s rodiči.

- budeme si povídat o velikonocích, v druhé polovině dubna o dopravních prostředcích a užívat si jarního počasí na vycházkách

 

MŠ Úpice, 02.04.2017

Nové polštářky

Moc děkujeme Adámkově mamince p.Evě Tomancové, Ondrově mamince p. Lence Bodlákové a Jindříškově babičce p. Růženě Marešové za ušití krásných polštářků na cvičení, hry i relaxaci.

MŠ Úpice, 29.03.2017

Březen ve Hvězdičkách

1.3. - již třetí, tentokrát KLOBOUKOVÝ BÁL naší MŠ v městském sále nad Tomanem od 16 - 19 hodin. Děti a dospěláci, nezapomeňte na klobouky!

2.3. - Taneční akademie ZUŠ v Divadle A. Jiráska od 8,15 hodin. Přiveďte prosím děti do 7,30 hodin do MŠ a nasnídané. Svačit budeme až 9,30 hodin. Děkuji. Vstupné 20,- Kč

6. -10. 3. - jarní prázdniny ( omezený provoz)

14.3. - cvičení v Olympu v Trutnově. Přiveďte prosím opět děti do 7,30 hodin. Svačit budou v MŠ a pak odjíždíme autobusem v  8,30 hodin z autobusového nádraží. Cena 70,- kč

15.3. - divadélko v MŠ : "Tři prasátka". Cena 50,- Kč

- březnu se zaměříme na probouzející se jarní přírodu, barvičky a setí pšenice

MŠ Úpice, 28.02.2017

Únor ve Hvězdičkách

 16.2. - KARNEVAL V MŠ - dopolední zábava všech tříd v tělocvičně. Pro některé děti to bude možná první karnevalový zážitek! Připravte prosím dětem kostými. Děkujeme za spolupráci.

- budeme se seznamovat s některými pohádkami a vyrobíme si karnevalové čepičky

- do galerie s názvem Zimní procházky jsem přidala nové fotky

1.3. - zveme děti a rodiče na již 3. tentokrát KLOBOUKOVÝ BÁL v městském sále nad Tomanem - k tanci a poslechu hraje Kosťa a spol. Chystejte si klobouky ( pro děti i dospěláky). AŤ ŽIJE FANTAZIE!

 

MŠ Úpice, 03.02.2017

Leden ve Hvězdičkách

30.1. - divadlo v MŠ : "Krakonošovy kouzelné lyže". Cena 50,- kč.

- budeme si užívat zimního počasí, trénovat chůzi ve sněhu ( do kopce, z kopce), na zahradě MŠ zkusíme "pekáčovat", tvořit koule a sněhuláky, budeme se starat o ptáčky a krmit kačenky, labutě. Vyzkoušíme si jednoduché pokusy se sněhem a ledem.

MŠ Úpice, 10.01.2017

Krásný rok 2017

PŘEJI VÁM I DĚTEM HODNĚ ZDRAVÍ A ŠTĚSTÍ. NECHŤ MÁME NOVÝ ROK NAPLNĚNÝ SPOKOJENOSTÍ A POHODOU. J.H.

MŠ Úpice, 02.01.2017

Všechnohrátky

Děkuji všem maminkám (i babičkám), které si našly čas a přišly aktivně prožít, doufám že příjemné, odpoledne se svými dětmi. Jsem ráda, že jsme si společně zacvičili, zazpívali, popovídali. Mám radost z vašich vánočních stromečků, které jsou opravdu krásné a z toho, jak se děti zapojily do práce.

MŠ Úpice, 08.12.2016

Prosinec ve Hvězdičkách

5.12. - návštěva čertíků, Mikuláše a anděla z úpického gymnázia

6.12. - Mikulášská nadílka v MŠ

8.12. - dopoledne -  výlet autobusem do kulturního domu v Havlovicích na předvánoční vystoupení havlovických dětí s názvem: Kouzelný adventní kalendář, cena 20,- Kč

        - odpoledne - VŠECHNOHRÁTKY - v 15,00h. v naší třídě ( možná i v tělocvičně), čeká nás cvičení, zpívání a tvoření s maminkou nebo tatínkem

- určitě navštívíme také vánoční výstavu na radnici

- a možná k nám přijde i Ježíšek a přinese dětem dárečky. Uvidíme. Necháme se překvapit ...

 

MŠ Úpice, 28.11.2016

Pozor změna

VŠECHNOHRÁTKY SE ODKLÁDAJÍ na čtvrtek 8 .12.

MŠ Úpice, 20.11.2016

Klaun Tú Tú v MŠ

3.11. navštívil obě naše budovy MŠ Klaun Tú Tú, aby děti poučil, jak se správně a bezpečně chovat na kole, v autě, či jako chodec na chodníku nebo na přechodu. Byl veselý, vtipný a svým humorem děti po celou dobu příjemně bavil a udržoval tak přirozeně jejich pozornost. Na závěr jim předvedl i kouzelnické číslo.

MŠ Úpice, 03.11.2016

Poděkování

DĚKUJEME PANÍ JINDROVÉ ZA DÝNI A PANÍ ŘÍHOVÉ ZA OBRÁZEK MEDVÍDKA NA ZEĎ.

MŠ Úpice, 26.10.2016

Listopad ve Hvězdičkách

3.11. - proběhne v tělocvičně naší MŠ zábavný dopravně - preventivní program s názvem "Klaun Tú Tú učí děti dopravu", cena 40,-Kč

22.11. - nás čeká od 15,00h. v naší třídě - první společné setkání maminek (tatínků) s dětmi, takové "Všechnohrátky". Společně si zacvičíme, zazpíváme a vyrobíme vánoční dekoraci

24.11. - focení dětí od 8,00h.

- v tomto měsíci se zaměříme na podzimní přírodu a její barvy. Začneme také s malováním a lepením.

MŠ Úpice, 26.10.2016

Oprava traktůrku a ...

Již od prvního zářijového dne se děti učí uklízet hračky a také se o ně pečlivě starat a pokud se nám něco rozbije, měli bychom se pokusit dát věc do pořádku. A tak jsme s rozbitým traktůrkem navštívili místní truhlářství, kde jsme poprosili p. Kubíčka o opravu a zároveň jsme požádali, zda by nám v dopoledních hodinách zahráli v loutkovém divadle pohádku. Myslím, že se nám přání vyplní.

MŠ Úpice, 16.10.2016

Říjen ve Hvězdičkách

- návštěva zahrady v MŠ Na Veselce ( podle počasí)

- během celého října budeme nadále upevňovat základní pravidla a postupy provádění osobní hygieny, sebeobsluhy a stolování a základní pravidla společenského chování. Při cvičení budeme procvičovat formou říkanek a písní s pohybem jednoduché změny postojů a poloh ( stoj, dřep, sed, skoky snožmo, chůzi ve dvojicích, ve vázaném kruhu i zástupu, běh). Budeme si povídat o ovoci a zelenině.

- navštívíme výstavu vláčků na radnici

- PROSÍM O SPOLUPRÁCI - na konci října bychom chtěli vydlabávat dýni. Máte-li tuto zeleninu na své zahrádce a chtěli byste ji věnovat na naše dýňové hrátky, budu ráda. Maminky, které jste zručné a rozumíte si se šicím strojem, potřebovali bychom do třídy ušít malé polštářky na cvičení a relaxaci. Látku a přesné rozměry dodám. Předem děkuji. J.H.

MŠ Úpice, 02.10.2016

Na Velbabě za zvířátky

 27.9. jsme měli veliký zážitek. Naše chůva, paní Světlana, nás pozvala domů, podívat se na zajímavá zvířátka. Děti viděly a mohly si pohladit užovku červenou a ještěrce, viděly i jejich terária uvnitř domu a seznámily se s kanárkem a pejskem Edou. Nechybělo ani občerstvení. Počasí bylo nádherné a výlet na Velbabu děti krásně zvládly. Vždyť také pěší chůzi trénujeme od začátku školního roku.

MŠ Úpice, 29.09.2016

Svátek Jaromíra

Děkujeme všem rodičům, kteří si našli čas a zapojili se s dětmi do oslav svátku Jaromíra. Ať to bylo malování obrázků na venkovní zeď u školky, sportování na školní zahradě, shlédnutí pohádky " Jak krtek ke kalhotkám přišel", kterou nám přijely zahrát havlovické děti, nebo jste školce napsali hezkou gratulaci na tabuli. Ať už jste si z nabídky vybrali cokoli, ještě jednou moc děkujeme. Vážíme si spolupráce.

MŠ Úpice, 25.09.2016

Září ve Hvězdičkách

6.9. - třídní schůzka v 15,30h. ve třídě Hvězdiček

19.-23. 9. -  slavíme svátek  Jaromíra! - letos jsme si připravili malování pro rodiče s dětmi na venkovní zeď na zahradě MŠ během celého týdne odpoledne mezi 12,00- 15,30h., ve středu odpoledne v 15,00h. nám přijedou děti z havlovické školy zahrát pohádku ( dle počasí i venku) a ve čtvrtek odpoledne opět mezi 12,00-15,30h. si budou moci děti pod dohledem rodičů zasportovat na připravených stanovištích. V pátek dopoledne nás čeká pohádka, kterou nám zahrají děti z lánské školy. Těšíme se!

- během celého září se budou děti postupně seznamovat se základními pravidly a postupy provádění osobní hygieny, sebeobsluhy a stolování a se základními pravidly společného soužití v MŠ ( pozdravit, poprosit, poděkovat, neubližovat si), seznamovat se s pravidly při pobytu venku, používat svoji značku, své jméno, seznamovat se s novými kamarády, ostatními zaměstnanci a orientovat se ve třídě a v ostatních prostorách MŠ, přizpůsobovat se režimu dne, zapojovat se do společných činností. Prvního kamaráda už děti mají - maňáska medvěda Míšu, o kterém si zpíváme písničku.

MŠ Úpice, 14.09.2016

Začínáme!

Milí rodiče, vítám vás a vaše děti, po doufám že příjemně stráveném létu, v naší mateřské škole a těším se na příjemnou spolupráci.

A máme tu první důležitý krok : děti budou mít - nejpohodlnější oblečení do třídy ( elasťáky, tepláky + trička), ponožky,

                                                            bačkory

                                                        -  oblečení na vycházky dle počasí, ve skříňce pláštěnku

                                                        -   náhradní oblečení ve skříňce (spodní prádlo, kalhoty, tričko)

                                                        -   kdo bude chodit odpočívat - pyžamko v látkovém pytlíku

Každý týden v pondělí si přineste čistý ručník do umývárny a v pátek odneste na vyprání i s pyžamkem.

Vše řádně označené. Moc děkuji. J.H.

První den čeká děti malý dárek - hvězdička, která je bude provázet celým školním rokem :)   Večer bude s dětmi doma usínat a ráno je zavolá do školky.

MŠ Úpice, 13.09.2016