PROSINEC V MĚSÍČKU

PROSINEC V MĚSÍČKU

PROSINEC V MĚSÍČKU

13.12.2020


Měsíc prosinec jsme zahájili tanečkem s ,,vločkami" na stejnojmennou písničku Z.Svěráka a J.Uhlíře. Krátkým videem děti potěší babičky a dědečky v okolních domech pro seniory.

V listopadu jsme se s dětmi zapojili do projektu ,,Covidu to osladíme", který vyhlásila MAS Království - Jestřebí hory a poslali jako poděkování zdravotníkům v první linii trutnovské nemocnice pozdrav v podobě srdíček s otisky našich rukou (viz trutnovinky.cz).

Dne 4. 12. 2020 nás navštívil Mikuláš, anděl a čert a děti dostaly nadílku.

Měsíc prosinec je již ve své polovině a děti se velmi těší na příchod Ježíška. Jsou plni očekávání, co jim nadělí. Jak dny ubíhají, vidíme na našem adventním kalendáři, kdy s pejskem Flíčkem každý den otevřeme okénko jednoho domečku, ,,rozsvítíme" vybarvením svíčku a splníme napsaný úkol.

V prosinci se budeme seznamovat i s dalšími vánočními tradicemi jako je rozkrojení jablíčka, pouštění lodiček ze skořápek ořechů, budeme poslouchat a zpívat vánoční koledy a seznámíme se s příběhem o narození Ježíška v Betlémě.

Těšíme se na setkání s ostatními kamarády u stromečku a obdarujeme je vyrobeným překvapením. Též budeme vyrábět vánoční přání pro radost svým rodičům, zaměstnancům MŠ a seniorům.

Vánoční prázdniny jsou od 23. 12. 2020 do 3. 1. 2021.

Přejeme Vám co nejkrásněji prožité Vánoce s Vašimi dětmi, pohodu a hlavně zdraví v novém roce 2021.