Březen ve tř. Mráček

Březen ve tř. Mráček

Březen ve tř. Mráček

25.02.2021


Měsíc únor je za námi, pěkně jsme si ho užili!!! Pro nás byl opravdu pohádkový! Každý den jsme četli pohádku, kreslili jsme ji do vyrobené knížky, učili se skládat papír...a také jsme si některé pohádky zahráli! A počasí bylo také pohádkové, letos jsme si zařádili na sněhu jaksepatří!  DĚKUJI všem rodičům za přípravu karnevalových kostýmů a PROSÍM - sledujte aktuální informace na nástěnkách v šatně! Uč:))

Bohužel nám situace neumožňuje vidět se osobně, proto vám nabízím nějaké náměty pro zpestření. Můžete pokračovat v četbě a vyprávění dalších pohádek, nestihli jsme uvázat mašličku na střevíček princezně, takže doma trénujte vázání uzlíku a kličky. Známe veršovanou pohádku Princeznička na bále, další pěkná je od F. Hrubína :

 

Odkud ten náš holub letí?

Letím z lesa milé děti, vrkú, vrkú, vrkú.

Cos tam viděl holoubku?

Perníkovou chaloupku u černého smrku.

Viděls také Mařenku? 

Jakpak by ne holenku! Viděl jsem ji s Jeníkem, krmili se perníkem.

A když z okna na zahradu vystrčila baba bradu, nebáli se holoubku?

Kdepak! Zamkli chaloupku na cukrový klíč a už byli pryč!

 

Popovídejte si s dětmi, odkud holub asi letěl, jaký strom je smrk, co máte rádi ke snídani a svačině vy, z jakého materiálu je klíč, můžete si perníčky upéct...

Na procházkách hledejte první jarní kytičky v zahrádkách, poslouchejte ptáčky, můžete je kreslit nebo namalovat, fantazii se meze nekladou! Děti, které mají jít v září do školy, najdou další náměty na činnosti na svém mailu.

Přeji vám hezké jarní dny ! Uč.:))