Říjnové zážitky dětí ze Sluníček

Říjnové zážitky dětí ze Sluníček

Říjnové zážitky dětí ze Sluníček

12.10.2016


 Na začátku měsíce jsme navštívily Městské muzeum a zhlédli výstavu o vlacích - historické drážní zařízení (výhybky, gong, kleštičky na jízdenky, parní stroj na pohon lokomotivy, různá návěštidla), různá kolejiště s pohyblivými vláčky a poslechly si poutavé vyprávění paní Nešněrové a slečny Šlégrové. Oběma moc děkujeme za provedení celou výstavou. Těšíme se na další zajímavé výstavy, na kterých se dozvíme vždy spoustu nových poznatků.

Dalším zážitkem byl výlet do České Skalice, kde ve vile Čerych nás přivítaly zahradní víly a seznámily nás s výpěstky, které vyrostly na zahrádce skřítka Tykvínka. Poznaly jsme různé druhy tykví - patizon, cuketu a druhy dýní, osahaly si je, porovnaly tvarem, barvou, váhou, zahrály jsme si hru Na tykve, splnily jsme jeden pracovní list a vyrobily si obrázek ze semínek různých rostlin a tykví. Máme krásné zážitky a mnoho nových poznatků z výletu. Získané znalosti si ještě ve školce zopakujeme a rozšíříme.

Ve čtvrtek 13.10. jsme byly na návštěvě v 1. třídě. Pozdravily jsme se s kamarády, kteří ještě na jaře chodili s námi do školky. Kamarádi s paní učitelkou nám ukázali, jak to chodí ve škole při vyučování a na co se můžeme těšit. Po návštěvě ve třídě jsme si ještě zaskotačily a zacvičily v tělocvičně.

V úterý 18.10. jsme podnikly další výlet za poznáním, tentokrát do Horního Maršova do ekologického centra DOTEK. Hrály jsme si, vyráběly voňavý pytlíček a hlavně se dozvěděly, co se stalo s Krtečkovou loukou - někdo mu ji zaneřádil odpadky a my jsme mu ji pomohly vyčistit a ještě roztřídit odpad do barevných tašek.